Anasayfa Kimler Online
Go Back   Masalca > Genel Her Telden > Üniversite ve Öğrenci Bölümü > Açıköğretim
Kayıt ol Forumları Okundu Kabul Et


Açıköğretim Açıköğretim Eğitimi, Dersleri, Notları Bilgileri...



çocuk Gelişimi Ve Psikolojisi örnek Sorular

Üniversite ve Öğrenci Bölümü kategorisinde ve Açıköğretim forumunda bulunan çocuk Gelişimi Ve Psikolojisi örnek Sorular konusunu görüntülemektesiniz.
çocuk Gelişimi Ve Psikolojisi örnek Sorular çocuk Gelişimi Ve Psikolojisi örnek Sorular 1)Alıcı duyu organlarının çevre tarafından uyarılması ile oluşan ...



Seçenekler
  #1 (permalink)  
Okunmamış 11-26-2008, 19:08
Admin Admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 
Standart çocuk Gelişimi Ve Psikolojisi örnek Sorular

"Sponsorlu Bağlantılar"

 


çocuk Gelişimi Ve Psikolojisi örnek Sorular

çocuk Gelişimi Ve Psikolojisi örnek Sorular

1)Alıcı duyu organlarının çevre tarafından uyarılması ile oluşan nörofizyolojik işlemlere ne ad verilir?
cevap) Duyum
2)Çocuklar tuvalet alışkanlığını hangi yaşlarda kazanır?
cevap) 2-3yaş
3)Bebeklerin anne-babaların bakımını ilgilendiren davranışlarla doğduğu için hayatta kalma şanslarının yüksek olduğunu söyleyen bilim adamı kimdir?
cevap) Bowlby
4)Bebeklerin yürüme becerisinin gelişiminde oturma aşamasından sonra hangi aşama gerçekleşmektedir?
cevap) İlk hareketler
5)Bebeklik dönemindeki bilişsel gelişim piaget'in bilişsel gelişim kuramının hangi döneminde acıklanmaktadır?
cevap) Duyusal-motor
6)Dil gelişiminde ilk anlamlı sözcüğün söylendiği evre hangisidir?
cevap) Tek sözcük
7)Bebeklik döneminde benlik gelişimi hangi süreç yoluyla gerçekleşmektedir?
cevap) Bağlanma
Çocukların dilinin hızlı geliştiği 2-4 yaşlarını kapsayan dönem hangisidir?
cevap) Sembolik dönem
9) 3 yaşında gözlenen inatçı davranışların oluşmasına yol açan temel faktör hangisidir?
cevap) Benmerkezci düşünce
10)İnsanların ahlaki gelişimlerinin bilişsel gelişime parelel olarak geliştiğini öne süren bilim adamı hangisidir?
cevap) Piaget
11)Hangisi cezaya başvururken öğretmenin uyması gereken kurallardan biri değildir?
cevap) Yoğun korku yaratma
12)İkinci çocukluk yıllarında gelişim alanları ile ilgili olarak hangisi doğrudur?
cevap) Ahlaki ve sosyal gelişim öne geçer
13)Erikson'un psikososyal gelişim kuramında 'çalışma ve başarılı olmaya karşı aşağılık duyguları'hangi öğretim kademesinde yaşanmaktadır?
cevap) İlköğretim ı.kademe
14)Hangisi cezanın işlevlerinden biri değildir?
cevap) Olumsuz duygulara kaynaklık etmek
15)Ergen benmerkezciliğini hayali seyirci ve kişisel efsane kavramlarıyla açıklayan bilim adamı hangisidir?
cevap) Elkind
16)Ergenlerin çevresindeki herkesin kendisiyle ilgilendiği,kendisine baktığı gibi bir düşünce yapıları vardır.Bunu Elkind hangi kavramla belirtir?
cevap) Hayali seyirciler
17)Hangisi çocukluktan erinliğe geçişi başlatan işareti verir?
cevap) Hipofiz
18)Fallik dönemdeki erkeklerin haz duyduğu cinsel organını kaybetme korkusuna ne ad verilir?
cevap) Kastrasyon korkusu
19)Cinsellik,cinsel gelişim ve cinsel davranışlar konusuna en cok yer veren kuram hangisidir?
cevap) Psikanalitik kuram
20)Cinsel konuların cevaplanmasında en uygun zaman hangisidir?
cevap) Her çocukta farklı
21)Çocuklar ne zaman kendi cinsiyetlerinin farkına varırlar?
cevap) İki yaşlarında
22)Hangisi okulöncesi öğretmenine verilen önerilerden biri değildir?
cevap) Pekiştireç
23)Hangisi okulöncesi kuruma devam ederken karşılaşılabilen sorunlardan biri değildir?
cevap) Yeni bir ortama uyum sağlama güçlülüğü
24)Psikologlara göre üretkenlik dönemi olarak adlandırılan dönem hangi dönemdir?
cevap) Orta yetişkinlik dönemi
25)Yeni doğan bebeklerin aniden diz kapagındaki tendonlara vurularak oluşan reflekse ne ad verilir?
cevap) Patella refleksi









"Sponsorlu Bağlantılar"

 
"Sponsorlu Bağlantılar"



Cevapla



Bu Konuyu Beğendiyseniz Facebook'ta Paylaşın

Submit Thread to Bu Konuyu Beğendiyseniz Facebook'ta Paylaşın

Seçenekler


Benzer Konular
Çocuk Psikolojisi ve Detaylı Açıklamalar Özgüven ve Kendini değerli hissetmek Özgüven ne demektir? Özgüven bir çocuğun kendisine yönelik iyi duygular geliştirmesi sonucu kendisini iyi...
çocuk psikolojisi nasıldır? http://www.kadinsaglik.net/images/i2009-01-11-17-06-52.jpg Çocuğunuz aynanın karşısında soyunup kendini seyrediyor, karşı cinsten çocuk ve...
Insan Anatomisi Ve Fizyolojisi örnek Sorular İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ ÖRNEK SORULAR Arkadaşlar sonunda buldum bazı örnek soruları sizlerlede paylaşmak istedim. 1.Hipofiz bezinin...
öğretmenlik Mesleğine Giriş örnek Sorular öğretmenlik Mesleğine Giriş örnek Sorular 1)Organizmanın yarattığı bir davranışın sonucunun organizmada hoşnutluk yaratırsa,bu davranışın...
Anne çocuk Sağlığı Ve Beslenmesi örnek Sorular Anne çocuk Sağlığı Ve Beslenmesi örnek Sorular 1)Hangisi gebelik döneminde yetersiz ve dengesiz beslenmenin nedenlerinden biri değildir?...

  Son Konular
Okul Araç gereçleri vektörel resimleri...
EPS + 25 Aİ l JPG ÖNİZLEME l 136,56 mb BURADAN İNDİR ( EPS + 11 Aİ l JPG ÖNİZLEME l 136,6 mb BURADA...   Photoshop Dersleri 
Yaz mevsimi ve çiçekli arkaplan jpg resimleri...
JPG l min 1280*800 max 7087*10257 l 150,77 mb BURADAN İNDİR ( JPG l min 1023*679 max 5200*4730 l 105...   Resim Arşivi 
Gelin Damat Panoramik düğün fonları...
PSD l 7677*4134(65x35 cm) l 76,27 mb BURADAN İNDİR ( PSD l 10236*5512 (65x35 cm) l 242,72 mb ...   Photoshop Dersleri 
Karışık vektörel çizimler arşivi...
MUTLU ÇOCUKLAR VEKTÖREL RESİMLERİ Aİ + 25 EPS l JPG ÖNİZLEME l 128,46 mb BURADAN İNDİR ( MEVSİMİ VEKTÖR...   Photoshop Dersleri 
Gelin Damat Panoramik Psd Düğün Fonları...
PSD l 10236*5512 (65x35 cm) l 190,42 mb BURADAN İNDİR ( PSD l 10236*5512 (65x35 cm) l 190,67 mb ...   Photoshop Dersleri 
Png materyaller hayvanlar ve psd klipartlar...
PNG l min 1000*1000 max 4000*4000 l 92,05 mb BURADAN İNDİR ( PNG l min 580*407 max 5470*3051 l 12...   Photoshop Dersleri 
Yüreğim Dağlarda Kaldı - Nuri Can...
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRzKM8IkS2b2iWA3ZbT_0G3qz5_j09MW4_ol8MRluWjoIh8y-kI YÜREĞİM DAĞLARDA KAL...   Şiir Bölümü 
Anne Yüreği - Nafiz Yılmaz...
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlSfR2qJMV7Cfei_C-1Fu-nMIMsAcrHmluM9r6TJ8rG7kPPcQb ANNE YÜREĞİ Dokuz a...   Şiir Bölümü 
Peri Kızı ve Munzur'un Gözyaşları - Nuri Can...
KIZI VE MUNZUR'UN GÖZYAŞLARI Evvel zaman içinde kalbur saman içindeyken pireler berber develer tellal iken, Munzur efsanes...   Masal ve Hikayeler 
Sevgimizi Paylaşmayı Biliyor muyuz - Nuri Can...
SEVGİMİZİ PAYLAŞMAYI BİLİYOR MUYUZ Merhaba Siz, siz olun insani değerlerinizi öldürmeyin, Ağlamaksa ağlamak, gülmekse gülmek...   Masal ve Hikayeler 

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.


Sitemizde illegal paylaşım yasaktır.Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz/sorunuz varsa bize ulaşmak için TIKLAYINIZ .
In this web site,illegal sharing is forbidden.If you have any problem/complaint about content’s copyrights in our page,please click here to contact us.
DMCA.com